Novetats

Cries gasela dorcas Zoo de Barcelona

Neixen 6 cries de gasela dorcas al Zoo, després de 10 anys de la primera reintroducció d’exemplars al Senegal

Seguint les indicacions de la coordinadora del programa europeu de conservació (EEP) de la gasela dorcas  (Gazella dorcas osiris), el maig de l’any passat va arribar al zoo un mascle jove d’aquesta espècie originària de l’Àfrica amb  la missió de renovar  la línia genètica de la població que viu als zoos europeus. “El asturiano”, que és com els cuidadors anomenen aquest nou mascle reproductor perquè va néixer en un centre de cria d’Asturias, ha fet molt bona feina i ja s’ha estrenat com a pare de 4 mascles i 2 femelles.

Dia famílies nombroses FANOC

Diumenge 7 de maig, el Zoo amb les famílies nombroses

Un cop més, amb la primavera arriba la nostra cita anual amb les famílies nombroses. Com cada any, col·laborem amb FANOC per oferir un dia especial al Zoo per als seus associats, i les famílies nombroses en general, a un preu molt especial.

Aquest diumenge 7 de maig, totes les famílies nombroses són benvingudes al Zoo!

 

Nens fins al 18 anys, entrada gratuïta.

Adults, 50% de descompte: 9,95 € (tarifa estàndard 19,90 €).

ZOO DE BARCELONA

Enviem uniformes de treball al Congo per a cuidadors de primats en perill d’extinció

 

El Zoo de Barcelona i SOS Primates estem enviant roba i equipament de treball del nostre personal al Centre de Recuperació de Primats (CRPL) de Lwiro, localitat de la província de Kivu Sur de la República Democràtica del Congo (RDC). El Zoo col·labora des del 2010 amb el CRPL a través de les beques que atorga la Fundació Barcelona Zoo, destinades a la conservació, recerca i reintroducció d’espècies en perill d’extinció.

 

connectat

El Zoo es “connecta al blau” per l’autisme

 

El proper dia 2 d’abril el Zoo participarà a la festa per l’autisme “Connecta't al Blau”, organitzada per l’Associació Aprenem, que vetlla per les persones amb trastorns de l’espectre autista.  La festa s’emmarca en el Dia Mundial de la Conscienciació sobre l’Autisme, i té l’objectiu de sensibilitzar a la societat sobre les necessitats de les persones amb aquest trastorn i les seves famílies, reivindicar els seus drets i celebrar la diversitat amb una festa per a tothom, ciutadana i familiar.

 

fotozoo0

Ja tenim guanyadors del Foto Zoo 2016!

El passat diumenge 12 va tenir lloc l’entrega dels Premis del Foto Zoo 2016, el concurs de fotografia anual que organitza el Zoo, amb la col·laboració de la Federació Catalana de Fotografia i que ha tingut aquest any el patrocini del Gremi d’Hotels de Barcelona, l’Associació Arca de Noé, Editorial Lynx, Photo-Logistics, Oryx i FujiFilm.

 

Pingüins

Prenem mesures per fer front al focus de grip aviària

El 21 de febrer, el Departament d'Agricultura, Ramaderia, Pesca i Alimentació de la Generalitat va comunicar al Zoo la declaració oficial del primer focus d’Influenza Aviària en aus silvestres a Catalunya (Girona), que va afectar una cigonya als aiguamolls de l’Empordà, i posteriorment diverses explotacions avícoles. Al Zoo ens hem afanyat a prendre les mesures necessàries segons el Pla de Bioseguretat i de Contingència per a la Vigilància i Control de la Grip Aviària desenvolupat en els últims mesos i degudament aprovat per les autoritats pertinents.

 

peixos1

Un Parc dels Esculls en miniatura

Des de fa pocs dies, al vestíbul de l'Aquarama s’hi pot veure un nou aquari amb una rèplica del Parc dels Esculls del litoral de Llevant de Barcelona. Igual que al mar, l'estructura s'anirà colonitzant progressivament amb espècies autòctones. Per ara, gràcies a la col·laboració de L'Aquàrium de Barcelona, ja hi viuen un banc de molls reials (Apogon imberbis) i algunes donzelles (Coris julis).

 

lleo

La Fundació Barcelona Zoo obre la convocatòria de beques 2017

 

La Fundació Barcelona Zoo ha obert el procés de sol·licitud de beques per a projectes de recerca i conservació per aquest any 2017. Amb aquestes beques volem impulsar projectes que comparteixin els valors del Zoo de conservació, educació i sensibilització envers la biodiversitat. Enguany es convoca: