Des del Zoo de Barcelona lamentem profundament la gran pèrdua que estem vivint amb els assoladors incendis d'Austràlia. Les conseqüències dels focs han representat unes pèrdues devastadores de milions d'hectàrees de bosc, un terrible cop per a tota la biodiversitat del continent on mamífers, rèptils i aus han representat la part animal més afectada.
Tot això manté una relació directa amb el canvi climàtic, on segons els experts, els pròxims anys, les sequeres, la severitat dels incendis i l'augment de les temperatures poden anar a més.
En resposta a l'actual crisi d'incendis a Austràlia, l'associació de Zoos i aquaris (ZAA) d'Australàsia coordina una resposta col·laborativa de rescat i rehabilitació de la vida salvatge afectada, en la qual tu també pots col·laborar per mitjà de la següent pàgina web https://zooaquarium.org.au, on les donacions recaptades tenen com a objectiu final retornar animals sans i rehabilitats a la natura, i fomentar la recerca orientada a reavaluar l'estat de les espècies i la regeneració del seu hàbitat.
Per la nostra missió de conservació d’espècies d’arreu del món, al Zoo de Barcelona acollim tant fauna com flora d’aquest continent. Per tant, aquí pots trobar mamífers com el cangur vermell (Macropus rufus) o el ualabi de coll vermell (Macropus rufogriseus) totes dues espècies emblemàtiques d'Austràlia. També rèptils característics com el llangardaix de gorguera (Chlamydosaurus kingii), o el pitó verd (Morelia viridis) de l’extrem nord d'Austràlia, i magnifiques aus on la Kookabura (Dacelo novaeguineae), la Cacatua blanca (Cacatua alba) o el Lloro eclèctic, (Eclectus roratus) formen part.
A més pots trobar diversa vegetació característica d'Austràsia, com el Roure australià (Grevillea robusta), un arbre molt bonic nadiu de les costes de l’Est d’Austràlia o el pi de l'illa de Norfolk (Araucaria heterophylla), una conífera que mesura més de 35 m. També pots descobrir el braquiquíton (Brachychiton populneus), un arbre que es diu braquiquíton en català i árbol botella en castellà pel seu tronc en forma d’ampolla, que està distribuït per tot Austràlia i dóna uns fruits semblants a càpsules negres molt boniques.
Tenim un objectiu molt clar i seguirem treballant per la natura, ja que en la seva conservació està la preservació del món.