Blog d'educació

mSom

CASAL: DINAR DE NADAL MITJANS

Aprenem tot el que mengen els animals herbívors, carnívors i omnívors al seu hàbitat i també com ho fan. Alguns migren quan no en troben, altres s' alimenten d'herbes,fulles, fruits o llavors. Alguns han de caçar sols o tenir unes estratègies més complicades ja que cacen en grup. Altres han d' hivernar quan no troben menjar al seu hàbitat  o acumulen molt de menjar quan viuen en llocs on no hi ha massa, com és el cas del desert.

m

CASAL : DINAR DE NADAL PETITS 2

Herba, pinso, carn, peix, insectes, verdures ( carbassó, enciam, api, porro, tomàquets...), fruites del temps ( pomes, peres, plàtans, taronges...) caram quants tipus de menjars diferents!. Tots es guarden al magatzem, on van els cuidadors i nosaltres a demanar el menjar pels diferents animals.

Clar, no tots mengen el mateix, n' hi ha d' herbívors com l' elefant, la girafa, les tortugues gegants o el rinoceront, de carnívors com els lleons, cocodrils, suricates o cigonyes i d' omnívors com els ximpanzès i els ossos.

m

CASAL; DINAR DE NADAL PETITS 1

Durant aquests dies els més petits han après el que mengen els animals herbívors, carnívors i omnívors tant a la natura com el menú que els hi preparem diàriament al Zoo.

Ens han ajudat a preparar alguns menús a les tortugues gegants, a les girafes, als pingüins i a molts altres que els ha encantat veure a aquests nens tan interessats en aprendre coses d' ells. com no, han vist algunes cuines on es prepara la dieta dels lleons marins, els ocells...

m

ISABEL DE VILLENA DESCOBREIX ELS VERTEBRATS!

Els alumnes de quart de primària ens han visitat per descobrir els trets diferencials dels grups de vertebrats!

Han vingut a aprofundir en el tema ja que habíen treballat alguns animals de cada grup. Així que hem repassat les característiques més importants, la reproducció,  i l' alimentació, que han pogut veure davant dels animals, i el seu paper ecològic!. 

m

IES MILÀ I FONTANALS VISITA ELS ANIMALS EN PERILL!

Els alumnes de primer d' ESO ens visiten per conèixer les amenaces a la biodiversitat del planeta.

Han visitat diferents espècies en perill d' extinció, han conegut les causes i les solucions, és a dir, el que estan fent els científics per conservar-les tant en el seu hàbitat com en els diferents zoos europeus com el nostre. I la importància de la educació en aquest aspecte!.

Els educadors del Zoo els hi han explicat els diferents graus d' amenaces, qui els posa i com estan en l' actualitat les espècies visitades. I com funcionen les EEPs i STBs.

m

L' ESCOLA PERE IV VISITA LA SABANA I A LES GIRAFES!

Els petits de P4 són la classe de les girafes i han vingut de bon matí per trobar als animals que comparteixen hàbitat amb elles com les zebres, els nyus, estruç, elefants i lleons!

Només en arribar, les zebres han sortir de la seva quadra per saludar-los! Les han vist molt de prop i la educadora del Zoo ha explicat moltes coses d' elles, hem continuat veient als nyus que estaven molt enfeinats olorant el seu pati. Al arribar a l' estruç hem vist que era molt gran, i ens han explicat que era una femella que corria molt perquè no podia volar!

m

L'ESCOLA MAR BELLA CONEIX ELS ANIMALS!

Els alumnes de primer de primària ens visiten per aprendre moltes coses sobre els diferents tipus d' animals: com es mouen, com respiren, com es protegeixen, com viuen i es reprodueixen depenent de tipus d' hàbitat!

També han conegut com s' agrupen els animals depenent d' algunes característiques comunes, que han pogut comprovar amb material biològic. 

Per últim, han après com poden diferenciar els diferents grups d' animals, sempre de la mà d' una educadora del Zoo que també els  ha explicat anècdotes i curiositats dels animals!

 

m

L' ESCOLA PERE IV CONEIX EL TIGRE!

Els petits exploradors de P3 han vingut a buscar al Tibor, el tigre de Sumatra que viu al Zoo!

Han descobert com són les seves petjades, el que menja, com i on viu, com es reprodueix, les amenaçes que pateix al seu hàbitat...

I han pogut comprovar que és un mamífer i el felí més grans de tots!

Els han explicat que és un animal nocturn i que potser estaria adormit, però van tenir la sort de que en arribar estava despert i el van poder veure caminant, marcant el territori...i inclús rugint! Quina potència de rugit!

m

GABRIEL CASTELLÀ FA EL TALLER DE NUTRICIÓ I REPRODUCCIÓ

Els alumnes de 6è de primària han treballat els aparells digestius de mamífers, aus i rèptils veient les diferències que existeixen.

També han manipulat les diferents denticions  i  quin és el seu ús i han comprovat que les diferents formes de becs són eines i que depenent de la seva forma podran alimentar-se de fruita, carn, llavors... Sempre amb ajuda de la educadora del Zoo que ha resolt tots els dubtes!

I per últim han treballat la reproducció amb uns quants exemples de diferents grups de vertebrats i amb material biològic.

Ha sigut tota una descoberta!

m

L' ESCOLA MONTESSORI VISITA LA SUSI, LA YOYO I LA BULLY!

Els nens i nenes d' infantil han vingut avui a conèixer moltes coses sobre els elefants!

Han descobert quina és la part del cos que utilitzen més i han vist com ho fan, on viuen, com viuen, què mengen, com es reprodueixen i qui són les nostres elefantes africanes.

La educadora del Zoo els hi ha explicat els problemes que tenen a la natura,  d' on venen aquestes elefantes i perquè estan al Zoo.

Al final del taller s' han acomiadat del mamífer terrestre més pesat del planeta, una femella arriba a pesar 4500Kg!