Blog d'educació

EDUCADORS

SALVEM EL FARTET: JA TENIM ELS AQUARIS DE CRIA

Els fartets ja tenen tot el necessari per a la seva reproducció, els dos mascles i les 4 femelles ja estan llestos per a contribuir a salvar la espècie.

Podeu veure algunes femelles ben grosses preparades per posar els ous a les mopes que els han preparat semblant algues.

Esperem i dessitgem que la posta d' ous sigui ben gran!

Els alumnes de les escoles, que participen en aquest projecte, estan fent una gran feina i estan aprenent moltes coses d' aquesta espècie autòctona en perill d' extinció!

EDUCADORS

RECERCA DE BATXILLERAT: ENTREVISTA

Les alumnes del IES Torre Roja de Viladecans han vingut a entrevistar-se amb una veterinària del nostre equip de veterinaris per ressoldre tots els dubtes importants sobre les tasques que porten a terme cada dia amb els animals del Zoo.

Ha sigut molt enriquidor i interessant!

JOAQUIM RUYRA SALUDA A LAS TORTUGAS

La clase de las tortugas de P4 nos ha visitado para saber muchísimas cosas sobre ellas.

Desde donde viven a lo que comen, como son sus huevos, sus escamas, como caminan o nadan. Y todo lo que necesitan para estar bien.

Además el Zoo tenemos muchas especies,  acuáticas y terrestres, todas en peligro de extinción que han podido visitar en compañía de una educadora del Zoo que les ha explicado todos los secretos y les ha enseñado diferentes materiales biológicos !.

La tortugas que más les han impactado han sido las gigantes! Enormes pero muy tranquilas!

EDUCADORS

L' ESCOLA FELIU I VEGUES DESCOBREIX EL MÓN DELS VERTEBRATS

Pèls, plomes, escates, pell nua són les cobertes que han descobert per saber de quin tipus de vertebrat es tracta.

Dents: esmolades i planes per parlar de l' alimentació.

Ous de diferents formes, mides i duresa per saber qui l' ha posat.

Cries com la de la jirafa per parlar dels vivípars.

Després han anat a visitar diferents vertebrats on les educadores del Zoo han explicat curiositats de la espècie i dels individus del Zoo. Així com el tipus d' alimentació i els perills amb els que es troben al seu hàbitat.

Ha sigut un dia ple de descobertes!

EDUCADORS

L' ESCOLA FÀSIA FA EL TALLER DE VERTEBRATS

Els esquelets dels 5 tipus de vertebrats, la reproducció, les cobertes de cada tipus de vertebrat i els sentits són alguns dels aspectes que han treballat en aquest taller aquests nois i noies.

Amb ajuda d' una educadora del Zoo que els ha anat conduïnt per aquests temes i resolent els dubtes han pogut saber tots aquests aspectes.

Després han pogut fer una volteta per veure alguns vertebrats i comentar les seves característiques més curioses.

Ha sigut molt divertit!

EDUCADORS

LA GUINEUETA I EL TALLER DE BIODIVERSITAT

Els alumnes de 2on de la ESO han  investigat quins són els diferents regnes. I dins del regne animal han aprofundit en el fílum dels cordats o vertebrats.

Després, com a científics han identificat fins a arribar a espècie, amb ajuda d' unes claus dicotòmiques, alguns mamífers apreciant característiques especials dels mateixos.

I per últim, han  treballat les cadenes tròfiques construïnt una xarxa tròfica en un bosc mediterrani.

 Fent aquest taller han pogut apreciar la gran varietat de formes de vida del nostre planeta!

girafes

L'escola colors ens visita

Avui els infants de P4 i P5 de l'escola els colors han visitat el zoo per conèixer una mica sobre els animals salvatges, descobrir el seu hàbitat i que mengen. 

 

 

menjar

 

EDUCADORS

MINI RUTA PER LA CONSERVACIÓ

Uns quants socis avui han gaudit de les explicacions d'un dels educadors del Zoo envers els programes de conservació que es porten a terme des del Zoo.

Han pogut veure algunes de les espècies que estan dins d' aquests programes i han conegut quin és el procés per salvar-les de la extinció. A més se'ls ha informat de les amenaces que els han dut, en alguns casos gairebé a la desaparició i en altres, a la extinció en llibertat. 

També han ressolt tots els dubtes que els han sorgit ja que hi ha molt desconeixement entre la ciutadania.

Educadora

Comencem amb el projecte per la recuperació del Fartet al Delta del Llobregat!

Durant aquest curs diferents escoles de Barcelona i Badalona portaran a terme un projecte anomenat “Salvem el Fartet”. Aquest projecte pretén conscienciar als alumnes de la importància de la conservació d’aquesta espècie, ja que està desapareixent de les nostres llacunes litorals i així fer-los partícips del pla de recuperació. També té l’objectiu d’incrementar l’àrea de distribució i augmentar la població de Fartets.

 

Educadora

IES La Guineueta fa el taller de la Biodiversitat

Avui un grup d’alumnes de l’IES La Guineueta han vingut al zoo a fer un taller sobre la Biodiversitat dels ecosistemes. Han treballat en grups per descobrir entre altres coses característiques dels vertebrats, quins són els ordres filogenètics, i també aprendre a fer servir una clau dicotòmica i descobrir de quins animals estem parlant.