Blog d'educació

m

L'Escola Canigó s'endinsa en el món dels vertebrats

Els alumnes de tercer han participat en el nostre taller de vertebrats on han pogut experimentar que vol dir ser un vertebrat, quins tipus de vertebrats existeixen, quins esquelets tenen, com es reprodueixen i també, han posat a proba els seus sentits.

Després han pogut anar a donar una volta, acompanyats de l'educadora del Zoo, per repassar els conceptes principals veient alguns vertebrats que han treballat al taller.

Ha sigut un matí ple de descobertes!.

 

m

L' escola Ferran Clua coneix els micos i mones

Els nens i nenes de P3 venen a fer el taller de micos i mones amb l'ajuda de la educadora del Zoo on han pogut diferenciar els trets característics dels primats.

Després han anat a veure els diferents micos i mones del Zoo on han pogut veure diferents comportaments. També ham diferenciat el que és un mico i una mona, és a dir, els que s'asemblen més o menys a nosaltres.

Al final han entès que nosaltres som micos i han vist les nostres semblances.

Per acabar, han sabut els problemes que tenen a la natura i que al Zoo estan per a la seva conservació. 

 

m

L'escola Francesc Macià fa el taller d'amfibis i rèptils!

Els petits alumnes de 3er han pogut experimentar que vol dir ser amfibi i rèptil tocant les seves escates, han vist com es reprodueixen, què mengen, on viuen...

Després els han visitat en companyia de les educadores del Zoo, al terrari han pogut veure la gran diversitat que existeix al planeta!.

m

L'escola Internacional del Camp investiga el comportament animal

Els alumnes de 4rt de la ESO ens han visitat per aprendre els fonaments del comportament animal.

Amb  les explicacions de l'educadora del Zoo, que tenint en compte la biològia de la espècie i les històries particulars dels grups familiars, els hi ha relatat les diferents conductes tant solitàries com socials en la familia de mones aranya mentre les realitzaven, en veieu un exemple a la foto . On també han pogut observar comportaments maternals ja que tenen una cría molt petita.

m

L'escola La Sagrada Familia ve a formar part de la nostra manada!

La classe de P5 ha vingut a formar part de la nostra manada de llop ibèric.

Han conegut a la parelleta que tenim, com cacen, de que s'alimenten en llibertat i al Zoo, com es comuniquen no només amb els sons si no també amb la posició de les orelles, la cua i si ensenyen o no les dents.

Han experimentat el que se sent quan un mascle de llop et mira directament als ulls, uns moments que mai oblidaran ja que es va quedar una bona estona davant de tota la classe!.

m

L' escola Cifuentres fan el projecte de pingüins amb nosaltres!

Els alumnes de P4 han vingut a conèixer moltes coses dels pingüins: on viuen, com viuen, què mengen, com es reprodueixen ?...fent un taller on han pogut experimentar i trobar les respostes.

Després han anat a visitar als pingüins del Zoo: els de Humboldt, han vist la nostra colònia, els seus nius, com neden, com es pentinen les plomes...

També han descobert que la majoria dels pingüins no viuen al gel!

I s'han pogut mesurar amb diferents espècies de pingüin!. Alguns eren igual d'alts que es pingüins reials i altres que els emperadors.

m

Projecte dofins de l' escola Cifuentes

Els alumnes de P4 han vingut a treballar al Zoo el projecte de dofins!.

Han pogut fer un taller on la educadora del Zoo els hi ha explicat tots els aspectes d'aquests animals: com són, on viuen, com viuen , com neixen, què mengen i quins dofins hi han als mars.

Després han anat a visitar a la nostra familia de dofins, després de presentar-los-els han pogut veure com neden, juguen, respiren...

També s'ha aprofitat per explicar quins problemes tenen els dofins pel fet de trobar-se tants plàstics al mar i com els podem ajudar tots plegats!.

m

L'IES SEK visita les espècies en perill!

Les classes de 2on d' ESO ens han vingut a visitar per veure les espècies en perill d'extinció que tenim al Zoo.

Han conegut els programes de cria en captivitat (EEP), com reintroduïm diferents espècies al seu hàbitat tan a Catalunya (conservació "in situ") com fora (Conservació "ex situ").

Quins són els problemes que tenen als seus hàbitats i com s'estan intentant solucionar.

m

El Turonet descobreix els vertebrats

Avui els alumnes de 3er han volgut experimentar i aprendre com són els diferents tipus de vertebrats.

Han treballat els esquelets, les cobertes, la reproducció i els sentits tot manipulant diferents materials.

Després han pogut visitar un exemple de cada grup de vertebrats de la mà de la seva educadora.

Com podeu veure no només han après si no que s'ho han passat d'allò més bé!.

educador

Dia mundial de l'Educació ambiental

Després de la jornada sobre el dia Mundial de l'Educació ambiental duta a terme pels educadors/es de l'Àrea d'educació del Zoo de Barcelona, hem pogut comprovar que tots/ es els/les nostres visitants estan molt conscienciats/des vers la natura i la seva conservació.

Les activitats dutes a terme van tenir una molt bona acollida i van seguir ajudant-nos a afegir nous guardians i guardianes de la natural al nostre equip.