Conservació de l'almesquera
Conservació de l'almesquera

ADEFFA és una associació que es dedica a contribuir al coneixement i conservació d’espècies autòctones amenaçades i en perill d’extinció. Amb aquesta finalitat, ADEFFA du a terme diversos estudis i programes de seguiment de les poblacions d’espècies autòctones de Catalunya, restauració d’hàbitats, eliminació d’espècies invasores, rescats en cas necessari, manteniment i cria ex situ, repoblacions, custòdia de territori i educació ambiental. Aquestes activitats es desenvolupen des del Centre de Fauna Camadoca de Santa Maria de Merlès.

Una de les espècies amb les quals treballa des de fa temps, és l’almesquera (Galemys pyrenaicus); espècie autòctona protegida por la Llei de protecció dels animals, que està proposada com a espècie vulnerable en la tramitació del futur Catàleg de la fauna amenaçada de Catalunya i catalogada com a espècie vulnerable a la llista vermella de l’IUCN.

En el marc de la col·laboració entre el Zoo de Barcelona i ADEFFA, es treballa per a la conservació de l’almesquera mitjançant les següents accions:

  • Augmentar els coneixements de la biologia i manteniment ex situ de Galemys pyrenaicus.

  • Intentar aconseguir la reproducció ex situ de l’espècie.

  • Augmentar els coneixements de la població general i escolar sobre l’almesquera i els factors que contribueixen a la disminució de les seves poblacions.

  • Aplicar els coneixements adquirits amb el manteniment ex situ de l’espècie a l’estudi de les poblacions in situ i a la conservació dels seus hàbitats.

Imatges i Videos
Vídeo 90.93 MB