Hem visitat al Tritó del Montseny, un amfibi català catologat en perill crític segons la llista vermella d'espècies amenaçades de la UICN (Unió Internacional per la Conservació de la Natura). No sabíem que tan a prop teníem un veí que estigués desapareixent!.
Gràcies a la feina que es fa al Zoo, que no només col.labora en un programa de cria en captivitat, també en la seva reintroducció al Montseny on s'han alliberat més de 100 exemplars. Hem pogut veure juvenils i com són els seus ous, sense closca, amb una membrana transparent que deixa veure l'embrió.
També hem vist a altres amfibis al terrari com les granotes punta de fletxa.
Les cries d'amfibis no s'assemblen gens als pares quan surten de l'ou i ens han dit que mengen, entre altres coses, larves de mosquit!!!. Ens ajuden a controlar les plagues d'aquests invertebrats!.
Ens han explicat que per ajudar als amfibis no hauríem d'utilitzar insecticides ni tan sols a casa, ja que amb l'aire marxen cap a la l'exterior arribant a les muntanyes i maten a aquests animals. Quan només un d'ells menja milers de mosquits a l'any!.
Després hem visitat els que fan ous de closca tova, sabeu quins són?. Clar, els rèptils!. Ens han presentat a una tortuga gegant a la que li hem preparat el manjar, com són herbívores mengen molt!.