El Zoo estrena per Setmana Santa dos nous punts de restauració, El Xaloc i La Morera. La posada en funcionament d’aquests dos espais dona continuïtat al Pla de Restauració Saludable que va iniciar-se, al juny del 2021 amb la inauguració del restaurant La Dama, especialitzat en cuina de mercat.
El Xaloc està situat al costat de l’espai del Sahel, mentre que La Morera es troba al costat del Jardí de la Biodiversitat, a tocar de la futura nova zona de la Mediterrània. Tots dos restaurants oferiran menjar en format d’autoservei i inclouran menús basats en una cuina mediterrània, saludable, ecològica i de quilòmetre zero. Els clients podran menjar a les terrasses dels dos restaurants o endur-se la seva comanda a qualsevol de les zones de pícnic del Zoo.
Tots dos centres segueixen una mateixa línia estètica exterior, amb una imatge neutra basada en l’ús de la fusta i el metall, per integrar-se millor amb l’entorn i donar tot el protagonisme als hàbitats dels animals.
Els nous punts gastronòmics fomenten les pràctiques sostenibles i de respecte mediambiental tot prioritzant l’ús d’elements i materials biodegradables i eliminant els envasos de plàstic d’un sol ús. En aquest sentit, el Zoo s’ha adherit al repte ‘Beure sense Plàstic’, impulsat per l’Ajuntament de Barcelona que potencia bones pràctiques en el servei de restauració.
Un nou pas del Pla de Restauració Saludable del Zoo
Amb El Xaloc i La Morera, el Zoo de Barcelona referma l’aposta per una oferta gastronòmica de qualitat i coherent amb el Nou Model de Zoo. Aquest camí va iniciar-se l’any 2019 amb l’aprovació del Pla de Restauració Saludable que pren el compromís que els punts de restauració del Zoo presentin una oferta gastronòmica que fomenti la dieta mediterrània i sostenible i prengui, com a criteris bàsics, l’equilibri i la salut.
La base d’aquest pla són l’aposta pels aliments de temporada, els productes de proximitat i ecològics, i també contempla alternatives culinàries per a persones amb intoleràncies alimentàries i altres opcions, com el vegetarianisme o el veganisme.
Una Setmana Santa plena d’activitats al Zoo
El Zoo presenta per a aquesta Setmana Santa tota una oferta d’activitats adreçades als infants i a les famílies, amb propostes tan interessants com la tercera activitat del ‘Passaport de Natura’ del Zoo Club, una iniciativa destinada als membres d’aquest col·lectiu. En aquesta ocasió, a través de l’activitat ‘Va de caques’, els participants treballaran la importància d’aquest tipus de rastres i tot el que es pot aprendre de la fauna a partir d’aquests.
Aquests dies festius, com a novetat, es posaran en marxa altres activitats familiars gratuïtes i incloses en l’entrada, com trobades amb cuidadors i cuidadores on es mostrarà com el Zoo treballa per al benestar i conservació de, per exemple, les tortugues gegants, els bisons i els hipopòtams, o l’activitat “El Laboratori d’Invertebrats”, una oportunitat per conèixer el món d’aquestes espècies, sovint petites però essencials per als ecosistemes.
Aquest mes d’abril, a l’Espai Invertebrats es podrà veure com les formigues talladores de fulles estan ocupant el niu al qual se’ls ha donat accés recentment, i també el procés de com formen el substrat on cultiven un fong que és la base de la seva alimentació.
Finalment, el casal de primavera ‘Salvem els animals’, del 3 a 5 d’abril, i adreçat a nens i nenes de 5 a 14 anys, davant l’èxit de la proposta ha ampliat el nombre de places fins a 72 i ja s’han exhaurit. El casal planteja una programació variada d’activitats relacionades amb la conservació de la biodiversitat on els més petits aprendran a estimar la natura i descobriran les tasques que es realitzen al Zoo.
El Zoo, compromès amb la mobilitat sostenible
El Zoo també estrena dos aparcaments per a vehicles de mobilitat personal ubicats a les entrades del recinte. Els visitants que arribin al Zoo amb bicicleta, monopatí o patinet elèctric els podran aparcar en aquests espais assegurant-los amb els seus cadenats. Els aparcaments estan equipats amb carregadors per als patinets elèctrics, alimentats per plaques fotovoltaiques.