Històries de cadells: 3

m

Avui hem acabat de veure mamífers placentaris com nosaltres, els suricates, els dofins o els lleopards i hem anat a visitar als masupials: ualabis i cangurs.

Hem tingut la sort de veure les cries de tots, excepte els lleopards que encara no han tingut però ens han parlat dels festejos i del programa de cria en captivitat en el que participen, i hem pogut veure com s'entretenien amb un enriquiment que li hem preparat amb una caixa.

Més tard hem pogut donar un aperitiu de cucs als suricates i altres enriquiments als dofins i els cangurs. A més, hem pogut observar els diferents comportaments de les cires de marsupial segons l' edat, n'hi han que acaben de sortir del marsufi i s'hi fiquen de tant en tant o que encara no han començat a sortir. També hem vist una cria gran que només fica el cap per mamar tot i que ja menja herba com la seva mare.

Ens hem quedat bocabadats en veure un petit de ualabi albí, és l' únic blanc del grup i els educadors del Zoo ens han explicat en que consisteix i com afecta l'albinisme en la supervivència de les cries. Al Zoo fa uns anys tenien un altre exemple, el Floquet de Neu del que hem sentit a parlar tant.

I no ens podem oblidar d'un naixement superimportant, el de l' oryx, una espècie que s' està reintroduïnt gràcies a l' esforç dels Zoos i que va arribar a desaparèixer de la natura.

m

m