Històries de cadells: grup 2

m

Parlem dels animals que posen ous sense closca o amb closca tova. Sabeu quins són?.

Si heu pensat en els amfibis i rèptils heu encertat !.

A la foto ens podeu veure després de preparar el plat a la nostra tortuga gegant, que com veieu es porta molt bé amb nosaltres i es menja tranquil.lament el que li hem posat!. Els ous els posen en un niu que fan al terra i després el tapen, tenen unes ungles superllargues a les potes del darrere per fer-lo.

També hem anat al terrari a veure les incubadores amb els ous de diferents llangardaixos, tortugues, cocodrils i serps, tots tenen la closca tova però la forma és diferent. I ens hem acostat a la zona on estan les cries, han nascut tortugues mediterrànies i de rierol, quina sort!. Els educadors del Zoo ens han explicat que viuen a Catalunya i que el Zoo les porta a diferents parcs naturals per ajudar a que no desapareguin, però també ens han dit que tenen un enemic molt gran, no ho dirieu mai: les tortugues que vénen a les botigues i que la gent deixa anar als rius o parcs, resulta que maten a les nostres o les fan fora. No les hauríen de comprar perquè no són mascotes, són animals salvatges!.

Ostres i les serps són espectaculars!. Algunes es guarden els ous a dintre del cos i alres els posen a fora i estan superplegades a dins de l' ou allargat.