Estació biològica a l’Illa de Jaibul
Estació biològica a l’Illa de Jaibul
Investigador
Rosa Maria Garriga i Anguera
Institució
Associació Amics de Tacugama

El present projecte pretén habilitar i promoure una estació biològica a l’illa de Jaibui, ubicada al riu Moa, al sud de Sierra Leone. En un estudi preliminar realitzat el 2016, es va posar de manifest la gran riquesa i importància natural de l’illa. Entre les espècies animals que es van registrar es troben el ximpanzé, l’hipopòtam nan, el còlob vermell, el còlob blanc i negre, la mona diana, el pangolí arborícola i diverses espècies de duiquers.

 

La present proposta té com a objectius millorar les prestacions de l’estació biològica, seleccionar i capacitar personal de les comunitats com a eco rangers per al monitoratge i patrullatge de l’illa, i recollir dades de forma sistemàtica. També proposem realitzar un estudi en profunditat de la biodiversitat mamífer de l’illa mitjançant fototrampeig, i la realització de censos de ximpanzés i d’altres primats.

La combinació de les activitats proposades permetrà augmentar el coneixement de la biodiversitat de l’illa i, alhora, aquests coneixements ens ajudaran a establir les línies de treball a seguir i a definir estratègies de conservació i protecció de les espècies i de l’hàbitat de l’illa.

Imatges i Videos
Imatge 1430.5 KB
Imatge 2412.07 KB