Atorgades les beques de la Fundació Barcelona Zoo 2021

Atorgades les beques de la Fundació Barcelona Zoo 2021

Per 13na vegada, la Fundació Barcelona Zoo ha atorgat les beques que destina anualment a projectes de recerca, conservació i protecció de la fauna salvatge i la biodiversitat (PRIC). Aquest any s’han rebut 16 sol·licituds i la Fundació aportarà 50.591 € per finançar els 7 projectes que n’han resultat seleccionats en aquesta convocatòria, i que enguany ha establert com un dels criteris de més pes el lideratge per part d’investigadors joves (pre o postdoctorals) dels projectes presentats, amb l’objectiu que les nostres beques esdevinguin una eina de suport al desenvolupament de les seves carreres investigadores.

 

El gruix de les beques atorgades, 5 dels 7 projectes escollits (71%), se centren en l’estudi de la fauna i els ecosistemes autòctons de la Mediterrània. Els 7 estudis becats es desenvoluparan in situ, és a dir, en l’àmbit natural de les espècies. Cal destacar també que 5 dels 7 projectes (71%) estan orientats a l’elaboració de tesis doctorals.

 

Els grups zoològics principals en què se centren els projectes becats són les aus (3 projectes), els ratpenats (2), i els mamífers terrestres (1). I per hàbitats, els més estudiats són el bosc mediterrani (3 projectes), l’ambient urbà (2) i la selva africana (2).

 

Aquests són els projectes becats en la convocatòria 2021:

detall beques atorgades

 

En la convocatòria d’enguany, hi destaca particularment la visió des de la perspectiva de gènere, ja que 5 dels projectes becats (71%) estan liderats per investigadores principals, i en la ràtio dones/homes dels investigadors involucrats en els projectes, per primera vegada en la història de les Beques PRIC, aquesta s’inclina cap a les dones (54%) en relació amb els homes (48%).

 

En el període 2009-2021, la Fundació Barcelona Zoo ha realitzat una aportació directa de 3,9M € a projectes de recerca i conservació in situ, una prova clara del compromís del Zoo amb l’estudi i la conservació de la biodiversitat, especialment de la Mediterrània. En aquests 13 anys de funcionament, s’han desenvolupat més de 400 projectes, dels quals 155 han estat a través del programa de Beques que cada any convoca la Fundació.

 

Aquesta convocatòria anual de beques s’ha convertit en una cita important per a investigadors d’universitats, centres de recerca i ONGs nacionals i internacionals dedicats a la conservació de la biodiversitat. Des del seu inici, la Fundació ha destinat 1.1M€ al seu programa de Beques.

 

Anunci convocatòria

Bases