CASAL: DINAR DE NADAL MITJANS

mSom

Aprenem tot el que mengen els animals herbívors, carnívors i omnívors al seu hàbitat i també com ho fan. Alguns migren quan no en troben, altres s' alimenten d'herbes,fulles, fruits o llavors. Alguns han de caçar sols o tenir unes estratègies més complicades ja que cacen en grup. Altres han d' hivernar quan no troben menjar al seu hàbitat  o acumulen molt de menjar quan viuen en llocs on no hi ha massa, com és el cas del desert.

El que sí que fan tots és passar gran part de dia per trobar el menjar, menjant o intentant caçar. Al Zoo imiten això i ens han ensenyat com ho fan: als herbívors els hi posen diferents herbes i vegetals al llarg de tot el dia, els carnívors i omnívors tenen diferents tomes.

I per que hagin de buscar els hi amaguen dins de caixes, rodes, troncs... ens ha dit la educadora del Zoo que es diuen enriquiments i cada espècie els té diferents depenent de les seves habilitats! Hem pogut veure durant aquests dies com els fan servir i cada dia són diferents! Per ells cada dia és Nadal!

Tot molt ben calculat per no tenir animals grassos, perque podríen agafar malalties. A més, també tenen en compte les famílies, ha d' haver-hi prou menjar per tothom i tots han de poder menjar alhora, per això al Zoo posen menjar en diferents llocs i així ningú es baralla. Hi ha alguns animals com els orangutans o ximpanzés que agafen el seu preferit i se l' emporten a un lloc apartat per menjar tranquil.lament o que inclús el comparteixen . En canvi,altres, com els drils es guarden part del botí en unes bosses que tenen a la gola! són una passada! Qué intel.ligents!.

Com no, també hem tingut molta feinada preparant el menú de molts animals i donant-los-hi. Hem preparat el sopar a les girafes, el dinar als suricates, llangardaixos lleopard, tortugues gegants, pingüins, lleopards, rinoceront... Hem fet enriquiments, hem fet una pinyata pel lleopard amb diferents olors i fulles on li amagaran el tros de carn de l' esmortzar, ha sigut genial veure com pujava a l' arbre d' un salt i atrapava la seva presa:la caixa!.

Per acabar, cada dia teníem una sorpresa, havíem de descubrir les xuxes de cada animal, allò que li agradava moltísim!.

Algunes no us les podríeu imaginar mai!

m

m

m