Espais del Zoo

Palmerar

El Palmerar és una instal·lació, situada a l’entrada del Zoo de Barcelona, que està formada per un conjunt de tretze ocelleres en les quals habiten gran quantitat d’espècies de psitaciformes. S’hi poden observar exemplars de cacatua alba, cacatua tritó, cacatua de plomall groc, guacamai de front vermell, guacamai jacint, guacamai blau, guacamai verd i vermell, guacamai vermell, guacamai militar, cotorra guaruba, papagai de galtes grogues d’Equador, papagai de cua vermella i papagai de front roig.

Tot plegat forma un jardí ideal per passejar i contemplar aquestes espècies d’aus des de diferents punts i amb perspectives canviants. El seu agosarat disseny –amb una part feta amb llates de fusta de diferents colors i una altra amb tubs i malles d’acer galvanitzat–, recorda els vells poblats africans de les pel·lícules.

La presència de vegetació exterior i d’altres ocells que habiten el Palmeral crea una sensació de confusió entre l’interior i l’exterior que contribueix a l’efecte d’immersió dels visitants.