Arriben 7 gossets de les praderies cuanegres

Zoo Barcelona

 

El passat 17 de setembre a primera hora del matí, al Zoo hi havia moviment! Com sempre que arriben animals nous, tot l’equip està mobilitzat i expectant. Tothom al seu lloc i amb moltes ganes de veure els nouvinguts!

 

En aquesta ocasió es tractava de 7 gossets de les praderies cuanegres, 3 mascles i 4 femelles, que van viatjar per carretera des del Zoo d’Amersfoort (Holanda) fins al nostre Zoo per fer companyia al mascle que s’havia quedat sol. Amb l’arribada d’aquests 7 magnífics, el nostre gosset té la companyia que li cal com a animal gregari que és, i el nostre públic pot observar el vistós  comportament social d’aquesta simpàtica espècie emparentada amb els esquirols. No te’ls perdis davant de la instal·lació dels formiguers gegants!

 

zoo barcelonaEls gossets de les praderies cuanegres (Cynomys ludovicianus) deuen el nom al seu crit d’alarma, que recorda el lladruc d’un gos. Viuen a Amèrica del nord, distribuïts àmpliament des del sud del Canadà fins al nord de Mèxic, amb una població de molts individus, milions! Tot i així, cada vegada n’hi ha menys, bàsicament per la  fragmentació del seu hàbitat, per les pràctiques agrícoles i especialment per la yersiniosi, o pesta selvàtica, una malaltia exòtica que es va trobar per primera vegada en gossets els anys quaranta del segle XX i que quan afecta una colònia pot arribar a matar fins al 99% dels seus membres!

 

Globalment, la Llista vermella de la UICN classifica l’espècie com en situació de preocupació menor, però localment les poblacions estan molt afectades      --ha desaparegut del 98% de la seva distribució original--  i s’ha posat en marxa un programa específic per protegir-les, el "Programa de Acción para la Conservación de las Especies (PACE): Perritos LLaneros (Cynomys ludovicianus y Cynomys mexicanus)".