Dimarts 14/07/20 celebrem el Dia Mundial del Ximpanzé!

Dia Mundial del Ximpanzé

El dia 14 de juliol de 1960 va ser el dia que la Dra. Jane Goodall, la reconeguda primatòloga especialitzada en els ximpanzés, va trepitjar per primer cop el que ara és el Gombe Stream National Park, a Tanzània per estudiar aquesta espècie al seu hàbitat natural. Per això totes les organitzacions que treballen per a la conservació dels ximpanzés han triat aquesta data per celebrar el World Chimpanzee Day i s’uneixen per fer una crida en favor de la conservació dels nostres cosins primats  i per alertar sobre les problemàtiques que afronten i amenacen la seva supervivència a la selva.

 

 

Per a aquesta ocasió especial, ens trobem les organitzacions que treballem per la conservació del ximpanzé a casa nostra: un matí per celebrar amb, per i per als ximpanzés.

 

Animem a tothom que ho vulgui a compartir aquesta jornada amb nosaltres al Zoo i participar a totes les activitats que hem preparat. Per un món on puguem viure-hi tots! Vine i emporta’t una xapa de record!

 

Logo World Chimpanzee Day

 

PROGRAMA DIA MUNDIAL DEL XIMPANZÉ

 

A partir de les 10:00

Carpes informatives/marxandatge: Institut Jane Goodall España, SOS Primates, Fundació Mona i Tacugama Chimpanzee Sanctuary

Pl. Dama del paraigua

 

10:30 a 13:00

Taller Els nostres cosins peluts, amb els educadors del Zoo

Activitat familiar continuada en sessions de 25 min aprox.

Davant de la instal·lació dels ximpanzés

 

11:00 i 12:00

Contacontes amb l’Institut Jane Goodall: “Hi havia una vegada... la Jane!”

Pl. Dama del paraigua

 

11:30 – 12:00 

Xerrada a càrrec de Laia Dotras, directora de recerca de l’Institut Jane Goodall España, sobre el Projecte de recerca i conservació de ximpanzés de l'IJG al Senegal, que compta amb la col·laboració de la Fundació Barcelona Zoo.

Aula del 120 aniversari, a l’Aviari

 

12:00 a 14:00  Gimcana dels primats amb SOS PRIMATES

Entrega de premi al guanyador/a per part del president de l’entitat Raúl Cabrera a les 14:00.

Inici i final, Pl. Dama del paraigua

 

T’esperem per aprendre plegats com són els nostres parents més pròxims del regne animal i com podem ajudar-los! Totes les activitats es faran amb atenció estricta a les mesures d’higiene i seguretat necessàries.

 

 

A la imatge, la Blanquita.