Premi per al nou recorregut interactiu per la història del Zoo!

Lovie Awards 2020

 

L’educació al Zoo s’entén necessàriament en un sentit molt ampli i transversal. Al Zoo, tot és un recurs educatiu: els propis animals i el disseny de les seves instal·lacions --que ajuden a explicar els hàbitats--, la retolació i els punts d’interpretació diversos, i també l’experiència fora del Zoo a través de les xarxes socials i aquesta pàgina web.

 

En aquest últim aspecte, hi estem dedicant un esforç especial, i un dels exemples més destacats ha estat la creació del nou recorregut interactiu per la història del Zoo “Camina pel passat, present i futur d’una institució de conservació de la biodiversitat”. Els més de 125 anys d’història d’una institució com el Zoo de Barcelona són una font inesgotable d’informació de gran interès que cal fer valer!

 

zoo barcelona

Aquesta eina totalment interactiva i gamificada explica la història del Zoo de Barcelona en set etapes, des dels seus orígens fins a l’actualitat. Per a cada etapa, s’han marcat unes dates clau que permeten accedir a informació més extensa i detallada de l’època en qüestió, acompanyada amb un discurs visual basat en fotografies històriques, plànols, cartells, fotografies, cançons i vídeos. Aquestes dates són com finestres que ens permeten endinsar-nos en l’esdevenir històric del Zoo. Cadascuna de les etapes de l’itinerari transcorre amb la companyia de l’animal més emblemàtic de cada moment, que ens anima a interactuar per anar descobrint els continguts com en un joc. No hi falten l’elefant Avi, en Floquet de neu, l’Orca Ulisses, els lleons  o els dragons de Komodo, entre d’altres.

 

Trobaràs la línia del temps del Zoo en aquesta pàgina web, i podràs descobrir-hi els episodis més destacats, els esdeveniments històrics, les contribucions científiques més significatives, els espècimens més singulars, els personatges emblemàtics i les principals curiositats de les diferents etapes de la història del Zoo.

 

El valor d’aquest recurs educatiu ha estat reconegut amb el guardó Bronze al millor web d’institució cultural als Lovie Awards 2020 atorgats el 19 de novembre per l'Acadèmia Internacional d'Arts i Ciències Digitals, amb prop de 1.000 participants de més de 30 països. Aquests premis, equivalents als Òscars d’Internet a Europa, són la marca de distinció de l’excel·lència a Internet i reconeixen també la tasca de La Tempesta, l’empresa amb la qual hem desenvolupat aquest recurs. N’estem molt satisfets!

 

La nova línia del temps del Zoo introdueix la dimensió històrica dins de l’oferta educativa del nostre zoo d’una manera molt accessible, i reflexiona des d’un punt de vista històric sobre la seva tasca i també sobre el paper que juga a la ciutat de Barcelona a escala social, cultural i científic.

 

Esperem que t’agradi!

 

zoo barcelona