Les grans poblacions de carnívors han disminuït a tot el món en l'últim segle, principalment com a conseqüència de l'augment dels conflictes amb els éssers humans. Els grans carnívors tenen efectes en cascada a l'ecosistema i la seva conservació a densitats ecològicament efectives és crucial per mantenir les funcions ecològiques. Tot i que les àrees protegides són ara el principal mecanisme de conservació dels depredadors, cada vegada estan més aïllades i sovint no són suficients per a les grans superfícies requerides pels carnívors salvatges. A l'est d'Àfrica i especialment a Kenya, donat el creixement de població humana i la disminució de preses naturals, els conflictes entre humans i carnívors estan en augment, resultant sovint en la disminució de les poblacions de carnívors.
La hiena tacada (Crocuta crocuta) està en regressió a Kènia a causa de la persecució directa que pateix per part de l'ésser humà, ja que la hiena tacada és responsable de la majoria d'atacs al bestiar i és un dels exemples més clars de conflictes entre grans carnívors i humans. Les hienes són molt flexibles en comportament i en ecologia, el que els permet una ràpida adaptació a ecosistemes cada vegada més dominats pels humans i, de vegades, canviar les preses salvatges per bestiar domèstic. Cal esmentar, que l'animositat cap a les hienes és freqüent en diferents grups Indígenes africans, amb contes i històries tradicionals que transmeten prejudicis desenvolupats culturalment i una antipatia persistent cap a l'espècie, fent més difícil la seva conservació.
Per a entendre els moviments i patrons d'activitat de la hiena tacada, s'utilitzaran principalment collars amb GPS. L’objecte de la Fundació Barcelona Zoo és atorgar una microbeca de suport a la recerca i/o conservació per al Grup de Recerca Global Change and Conservation Lab de la Universitat de Helsinki, per a que pugui adquirir i col·locar dos collars amb GPS a dues hienes tacades en la zona d’estudi. El Grup de Recerca coopera estretament en el treball de camp amb institucions Kenianes, com el Kenya Wildlife Service, National Museums of Kenya, Turkana Basin Institute i Mpala Reseach Center. Aquestes institucions s'encarreguen de gestionar tant la part administrativa i logística local, com de proveir el marc legal de la recerca, i d’integrar els resultats en els plans de conservació. El projecte contribueix de forma rellevant a l'avaluació global de l'estat de les hienes que està fent el Hyaena Specialist Group de la UICN, que compta amb la participació d’un especialista del grup de recerca de la Universitat de Helsinki. La National Geographic Society ha donat suport al projecte finançant quatre collars GPS, però l’adquisició i col·locació de dos collars més, finançats per la Fundació Barcelona Zoo es considera molt rellevant per obtenir resultats estadísticament significatius per a extreure un nombre suficient dades concloents.