L’evolució de la biodiversitat

evolució
A través de jocs, experimentació i observació de diferents espècies es treballarà la genètica bàsica, tot introduint fenòmens atzarosos per entendre com funciona la selecció natural i com aquesta ha anat creant les espècies que actualment hi ha a la Terra.
Durada: 2 hores Hores d’inici: 10.15, 12:15.
Aquesta activitat està adreçada als alumnes de cicle mitjà primària.
El grup- classe és atès per un educador del Zoo durant tot el desenvolupament del taller. El grup pot quedar-se a les instal·lacions del Parc Zoològic fins l'hora de tancament del recinte.

Genètica

 

La genètica és la ciència que estudia l’herència i la informació genètica. Estudia com les característiques passen de pares a fills a través dels gens. Aquests gens, que es troben als cromosomes, contenen la informació que determina coses com el color dels ulls o l'alçada. La genètica ens ajuda a entendre com aquests gens es transmeten d'una generació a una altra.

 

Evolució i selecció natural

 

L'evolució és el procés pel qual les espècies canviem gradualment al llarg del temps. La selecció natural n’és una part clau, ja que determina que els individus amb característiques més favorables per sobreviure i reproduir-se tenen més probabilitats de transmetre aquestes característiques a la següent generació. Aquesta dinàmica impulsa els canvis en les poblacions al llarg de les generacions.

 

Salut i benestar animal

 

La salut i el benestar animal es refereixen al bon estat físic i emocional dels animals. Implica proporcionar-los alimentació adequada, aigua, habitatge còmode i atenció veterinària. Assegurar el seu benestar no només és ètic, sinó també crucial per a l'equilibri dels ecosistemes.

 

Activitats

 

  • Joc dinàmic per entendre la genètica mendeliana bàsica.
  • Observació de diferents espècies d’invertebrats
  • Experimentació: ens convertim en cientifics especialistes en salut animal
6 € per alumne (mínim grups de 10 alumnes)

Vols reservar?

Per a tramitar la reserva, emplena el següent formulari i ens posarem en contacte amb tu.