L’International Primate Heart Project, en endavant IPHP, és una col·laboració entre veterinaris, fisiòlegs cardíacs i cardiòlegs per comprendre millor les malalties cardíaques dels grans simis. La malaltia cardíaca ha estat identificada com una de les principals causes de mort en poblacions grans simis en captivitat; però, la causa subjacent es desconeix en l'actualitat. A més, la base de coneixements sobre l'estructura i funció cardíaca normal en els grans primats és extremadament limitada. Per tant, el IPHP té com a objectiu l’establiment de valors de referència reconeguts per l'estructura i la funció cardíaca en tots els grans simis, a fi de poder diagnosticar millor les malalties i investigar les causes específiques de les malalties cardíaques en els grans simis.
L'IPHP ha estat treballant amb les col·leccions de zoològics del Regne Unit durant els últims vuit anys i en l’actualitat està ampliant l'abast del projecte a l’Àfrica. El projecte ha estat aprovat per l'Associació Britànica i Irlandesa de Zoològics i Aquaris (BIAZA) i es treballa en estreta col·laboració amb l'Aliança Panafricana de Santuaris (PASA) i el Grup Assessor Veterinari de la EEP d'Orangutans.
Aquest programa és un exemple d’associació interdisciplinària eficaç que ha demostrat millores basades en l'evidència en el benestar i la conservació dels animals silvestres. El IPHP ofereix un programa d'investigació amb base científica en una preocupació de conservació; la salut cardíaca dels grans simis. Però el que és més important, actua com a model de col·laboració respectuosa, perspicaç i oberta que produeix resultats ràpids i útils i una oportunitat per millorar el coneixements i les habilitats per tal de millorar col·lectivament la salut, el benestar i la conservació dels grans simis.
La col·laboració del Zoo de Barcelona en el IPHP, es realitza mitjançant el suport institucional a la veterinària Yedra Feltrer (ex-cap de veterinària del Zoo) per a la realització d’una avaluació completa de la salut dels ximpanzés allotjats en el Santuari de Tchimfunsi a Zàmbia. Aquesta col·laboració permet la realització d’exàmens cardíacs complets per caracteritzar l'estructura i funció cardíaca, la conducció elèctrica, els biomarcadors cardíacs i el mesurament de la pressió arterial en ximpanzés nascuts en el medi silvestre.