Escultures

Recorregut pel conjunt escultòric del Zoo

Dama del Paraigua

Dama del Paraigua

Joan Roig i Solé

Escultura premodernista que representa una bella dama que duu un paraigua obert a la mà. Des de la seva presentació a la ciutat l’any 1855 ha estat estretament lligada a la imatge de Barcelona i la podem trobar il·lustrant guies turístiques i i records que es venen a qualsevol botiga de Barcelona.

 

L'escultura que hi ha al Zoo és una rèplica, que es va fer després d’una exposició sobre el moviment modernista que es va fer a Londres a mitjans del segle XX i per a la qual es va cedir l’escultura. L'original està guardada en els magatzems municipals de l'Ajuntament de Barcelona.

Lleó - Zoo Barcelona

Lleó

Es va instal·lar al Zoo el 1992 Agapit Vallmitjana 

Escultura històrica creada pel mateix escultor que va projectar els lleons del monument de Colom al moll Drassanes i la figura El caçador de lleons del Parc de la Ciutadella. L'escultura que hi ha al Zoo és una rèplica. L'original està guardat en els magatzems municipals de l'Ajuntament de Barcelona.

Dofí - Zoo Barcelona

Dofí

1965  Saperas

Escultura de pedra que representa un dofí i dóna la benvinguda a l’Aquarama, l’espai que va marcar un abans i un després en la història del parc zoològic barceloní.

Nens - Zoo Barcelona

Nens

1959  Elisa de Reverter 

Escultura dedicada a la infància.

Nena que dorm - Zoo Barcelona

Nena que dorm

1957 Claudi Tarragó 

Nena en actitud de dormir.

Sant francesc d'Assís - Zoo Barcelona

Sant francesc d'Assís

1956  Pere Jou

Figura que representa el sant patró dels animals silvestres, Sant Francesc d’Assís. És també el patró del Zoo de Barcelona, i cada any els treballadors celebren aquesta diada amb una ofrena floral que dipositen davant d'aquesta estàtua.

Genoveva de Brabant - Zoo Barcelona

Genoveva de Brabant

1952  Montserrat Junoy

Escultura dedicada a la heroïna d’una llegenda medieval. Diu la història que Genoveva de Barbante, esposa de Siegfried de Tréveris, va ser acusada falsament d’adulteri pel seu majordom i condemnada a mort. Perdonada pel seu botxí, però, va fugir i es va amagar durant anys amb el seu fill en una cova. Allà va ser alimentada per una femella de cabirol i va poder sobreviure. Un dia Siegfried, que ja havia descobert la traïció del majordom i feia la seva esposa morta, estava de caça perseguint uns cabirols pel bosc quan va descobrir l’amagatall de la seva esposa i va poder restituir-li la seva dignitat. L’escultura del Zoo representa Genoveva de Brabante amb el seu fill als braços al costat d’un cabirol.

Gos famolenc - Zoo Barcelona

Gos famolenc

1978  Artur Aldomà

Escultura de bronze que representa un gos abandonat i famolenc. Aquesta obra té un gran significat que arriba directa a la consciència de l’espectador, amb un missatge que el Parc Zoològic vol reforçar: mai no s’han d’abandonar ni de maltractar els animals de companyia.

Conjunt d'Antílops - Zoo Barcelona

Conjunt d'Antílops

1969 Núria Tortras 

Conjunt escultòric que commemora la vida i obra d’un dels millors creadors de pel·lícules de dibuixos animats, Walt Disney, un símbol per al Zoo perquè en els seus films els animals sovint tenien un paper destacat.

Conjunt d'Àguiles - Zoo Barcelona

Conjunt d'Àligues

1929 Joan Borrell i Nicolau 

Representació d’un conjunt d’àligues. És la segona escultura més antiga del Zoo de Barcelona.